Energijsko čiščenje prostora in predmetov

Vse v vesolju je vibracija; vibracija vpliva na vibracijo. Vsak posamezen delček vsebuje celoto - v zgoščeni obliki. Preko delčka pridemo do celote. Vsak del našega življenja ali vse česar smo se dotaknili, nosi energijski pečat, ki lahko služi za povezavo z nami na določeni ravni zavesti oz. nivoju delovanja (podpis, fotografija, nakit, krvna slika, koder las …).
 
Razbiranje vibracije, energijskega ozadja, kvalitete preko dotika imenujemo psihometrija. Uvrščamo jo med zunajčutne (ekstrasenzorne) zaznave, skupaj z jasnovidnostjo, telepatijo, prekognicijo (napoved bodočih dogodkov), retrokognicijo (videnje dogodkov iz preteklosti, ki jim nismo prisostvovali) in jasnoslišnostjo. Gre za zaznavanje, ki presega običajno dojemanje s petero čutili.
 
Človek, ki ima sposobnost psihometrije, bo lahko zaznal katerokoli stvar, ki se je kdaj zgodila na določenem prostoru. Lahko zazna tudi energije vseh ljudi kateremu je kdaj pripadal kakšen predmet, kdo vse je bil v stiku z njim, kakšno je bilo njihovo čustveno, mentalno stanje in še mnogo več.
Na energijski ravni prostor in predmeti vsebujejo vse informacije kaj se v nekem prostoru dogaja  oz. se je dogajalo. Predmeti nosijo informacije svojega nastanka- kdo jih je ustvaril, uporabljal, kaj se je z njimi dogajalo, itd.

Energetsko čiščenje prostora se priporoča, če se človek preseli v drugo stanovanje, hišo, poslovni prostor, kjer je nekdo že bival oz. deloval. Priporoča se tudi, če v določenem prostoru nastanejo prevelika nesoglasja, če človek obtiči na neki točki v življenju in ne ve kako naprej, ipd.
 
Recimo, če sta se v nekem stanovanju mož in žena prepirala, tepla in je prišlo celo do umora potem so v tistem prostoru prisotne energije jeze, sovraštva, straha, stresa, žalosti in še marsičesa drugega. Te energije začnejo vplivati na nove stanovalce. Če v tak prostor pride mlad par, ki je pred tem živel harmonično in v sožitju, se sčasoma lahko začneta prepirat brez razumljivega vidnega vzroka. Lahko se začneta odtujevati, se razideta ali celo kaj hujšega.
 
Včasih so nekatera stanovanja, hiše, posamezni bivalni prostori postavljeni na krajih kjer je bilo včasih pokopališče ali v bližini novih pokopališč. Problematični so tudi prostori in kraji kjer je prišlo do tragičnih dogodkov, nesreč, bivši zapori kjer so mučili ljudi, kraji kjer so divjale vojne, posilstva, umori, ipd. Na takih mestih so zelo veliki negativni čustveni naboji, nekateri  tem stvarem pravijo "poltergeist". Na takih mestih je zelo veliko človeških lupin, energijskih fragmentov, elementalov, elementarijev, duše ki zaradi šoka niso zmožne iti v svetlejše sfere in še marsikaj drugega. To imenujemo in pojmujemo kot problematični prostori oz. mesta.
 
To se lahko opazi oz. manifestira v sanjah, v medsebojnih odnosih ali kako drugače. Pojavijo se lahko nočne more, včasih se zdi kot da bi nekdo sanjal in podoživljal podobne dogodke kot so se zgodili  z vsemi čustvenimi in miselnimi naboji; skratka vsemi stanji zraven. Prijazen, vesel, odprt človek se lahko čez noč čisto spremeni. Postane sebičnež, zmerljivec, črnogled, hladnokrven. Nekateri bi rekli, da ga je obsedel hudič. Pojavijo se podobni simptomi kot so značilni, če se na nekoga prilepijo škodljive entitete, je pod vplivom črne magije, ipd.

Potek energijskega čiščenja
 
Najpogosteje se uporablja morsko sol, riž, cvetlična darovanja, kadila, dišeče palčke, zvončke, glasbila, ploskanje rok, blagoslovljeno vodo, harmonično kroglico, ipd. V praksi se je pokazalo, da taki načini čiščenja niso najbolj primerni, če se v prostoru nahajajo škodljive entitete, zelo zgoščene negativne energije, energije ki so lahko posledice zelo močnih destruktivnih čustvenih nabojev, miselnih form, energijski ostanki pokojnih ljudi, uroki ali prekletstva vezane na imovino, itd. Take tehnike so energijsko prešibke, problematičnih stvari se dotaknejo samo površinsko, vzroki pa ostajajo. Tudi duhovne tehnike kot je klasični reiki, različne meditacije, vizualizacije, ipd. pogosto niso kos tem stvarem.
 
V takih primerih pride bolj v poštev uporaba merkabe, zvoka, petja svetih besedil, manter, molitev in uporaba svetih ritualov kot jih uporabljajo določeni duhovniki, menihi, svečeniki. Tako energijsko čiščenje je tudi na splošno najboljše in najbolj učinkovito. Izgubljene ali ujete "duše" se lahko popelje naprej v višje sfere, negativni energijski vzorci in čustva se odstranijo, transformirajo...Prostor se lahko prečisti dogodkov, ki so se zgodili desetletja, stoletja ali celo tisočletja nazaj. 
 
 
 
 
Bom malo bolj pojasnil izraz "problematična mesta", ker se lahko v praksi dogaja marsikaj, kar se nikjer ne omenja ali zelo poredko. Vsaj jaz nisem zasledil, da bi se v kakšni reviji ali internetu omenjalo pod temo "energijsko čiščenje prostora". Med problematična mesta se lahko uvrsti tudi stanovanja (objekti, poslopja) v katerih so stanovali alkoholiki, narkomani, težki kriminalci, vedeževalci ali ljudje, ki so izvajali različne magijske obrede, vedeževanja, rituale, ipd. Zlasti zadnji so zelo problematični, ker ponavadi na takih prostorih obstajajo določene energijske povezave (neke vrste energijski portali) z nefizičnimi svetovi zlasti astralom.
 
Kako se to kaže v praksi? Ljudje, ki se na novo priselijo v tak prostor lahko postanejo obsedeni s kakšno škodljivo energijsko entiteto, včasih prav čutijo, da to niso oni, mirni ljudje lahko postanejo zelo razdražljivi, začnejo se prepirati, počutijo se energijsko izčrpani, lahko imajo čudne sanje, vizije, nočne more, strahove...Vse kar je bilo že zgoraj omenjeno in nakazano. Določene stvari so bile povedane tudi v temi negativne entitete in energijska zaščita...
 
V takih in podobnih primerih samo energijsko čiščenje prostora ni dovolj. Najprej je treba ugotoviti zakaj se je entiteta prilepila na določeno osebo, zakaj jo je obsedla. Nato je treba entiteto odstraniti, razrešiti karmične vzroke, dejavnike. Zapreti je treba energijske portale, ki so jih ustvarili prejšnji stanovalci. Odstraniti vse sile ali bitja, ki so jih oni priklicali ali so v povezavi s tem. Šele nato je priporočljivo delati energijsko čiščenje prostora. V nasprotnem primeru bodo nekatere težave še zmeraj ostale.
 
Raznorazni izdelki in zaščite, ki jih prodajajo za energetsko čiščenje prostora ali zaščito pred negativnimi vplivi- informirani izdelki, kristalne krogle, piramide, energijske ploščice, energijske slike, premazi, ipd. nimajo velikega vpliva na stvari, ki so povezane s škodljivimi entitetami ali destruktivnimi podzavestnimi vzorci. V praksi ugotavljam, da taki predmeti niso kaj preveč učinkoviti, za to kar propagirajo in govorijo.
 
 
Pojavi, ki so pogosto prisotni kadar se gre za škodljive entitete oz. nefizična bitja ali "prekleto hišo"
 
 • Hrup, ki se ga ne more pojasniti- korakanje, brcanje, tolčenje, praskanje, zvoki kot da je nekaj padlo...V nekaterih primerih so lahko ti zvoki suptilni ali zelo glasni.
 • Vrata ali vratca na omaricah, predalih se odpirajo in zapirajo.
 • Vklapljanje in izklapljanje električnih predmetov v hiši- luči, TV, radio, računalnik, elektronske naprave...
 • Predmeti izginejo in se zopet pojavijo.
 • Nepojasnjene sence- pojavljanje senc nenavadnih oblik na mestih kjer jih ne bi smelo biti. Včasih sence nimajo nobene določene oblike, včasih pa imajo človeško obliko.
 • Čudno obnašanje živali.
 • Občutek kot da nekdo opazuje.
 • Psihokinetični pojavi- če se sliši odpiranje in zapiranje vrat, je to ena stvar. Če pa se to tudi vidi, je to čisto druga stvar.
 • Občutek kot da se vas nekdo dotakne.
 • Tihi glasovi, jokanje, šepetanje, kriki, včasih se lahko sliši tudi glasba iz neznanega izvora...
 • Občutek toplote ali mraza na določenem mestu v prostoru. Ali pa kateri koli drugi način opazne razlike v temperaturi brez pojasnila.
 • Nepojasnjene vonjave.
 • Premikanje ali lebdenje predmetov- krožniki drsijo po mizi, slike padajo iz zidov, močno loputanje z vrati, premikanje pohištva...
 • Fizični napadi- praske in modrice od udarcev, ki se jih ne more pojasniti. Taki dogodki so zelo redki, vendar precej moteči.
 • Drugi fizični dokazi- nerazložljivo pisanje po papirju, stenah, tlu ...Odtisi dlani in stopal v krajih, kjer jih ne bi smelo biti...
 • Prikazovanja.
 
Kako se mi lotimo takih problematičnih primerov
 
Najprej se na različne načine preveri s čim se ima sploh opravka, kaj je v ozadju, zakaj se te stvari nahajajo tam, kaj jih zadržuje, preveri se ali je to povezano s sedanjimi ali prejšnjimi stanovalci (lahko so podnajemniki), lastniki...
Lahko se gre za negativno energijo, negativne čustvene, miselne forme, ipd.  Lahko se gre za kakšne entitete ali njihove energijske ostanke, lupine. Lahko pa se gre tudi za kakšne uroke, prekletstva in ostale stvari povezane s črno magijo, ki so vezane na prostor, stanovanje, zemljišče, premoženje. 
Ko se ugotovi za kaj približno se gre, se uporabi temu primeren pristop. To je lahko odstranjevanje urokov, prekletstev, škodljivih entitet, eksorcizem, transformacija negativne energije, presvetljevanje, razreševanje karmičnih dejavnikov, vzrokov in še marsikaj več. 
 
Če se ugotovi, da bi bilo koristno, se lahko energije prostora poveže tudi z energijskimi točkami v okolici, naravi ali "zmajevimi linijami", ki potekajo preko našega planeta. Na koncu se preveri v procentih, koliko se je prostor prečistil, kako potekajo procesi in še marsilkaj drugega. Kako hitro se bodo problematična mesta prečistila, je najbolj odvisno od duhovne razvojne stopnje osebe, ki izvaja proces, kakšne sile se prikliče, kaj se dela in karmičnih dejavnikov. Z našim (ezoteričnim) pristopom se lahko te stvari "prečisti" zelo hitro. Vrstni red izvajanja se lahko tudi malo zamenja oz. spreminja, odvisno od situacije, bistvene stvari pa načeloma ostajajo nespremenjene...