Energijska zaščita

Poznamo enoplastne in večplastne energijske ščite. Lahko so različnih barv, programirani z različnimi nameni. Ščiti in zaščite so lahko dvorezen meč.
 
Človeka lahko zaščitijo pred negativnimi vplivi iz okolja, obenem pa ga lahko blokirajo tudi pred dobrimi vplivi oz. dotokom življenske energije (chi-ja, prane) iz okolice. Preden se dela zaščite je treba zelo dobro premisliti kaj in kako. S kakšnim namenom se dela, pred kom bo zaščita, koliko časa, itd. Če se osebnega ščita ne deaktivira vsak dan, ko se pride domov ali pa kam kjer se človek počuti varno, potem je bolje narediti prepustne ščite. Take, ki zadržijo negativnost in prepuščajo pozitivnost.
 
Danes se na internetu dobi kar nekaj informacij in tudi na nekaterih delavnicah učijo nekaj o temu. Manjkajo pa pomembne informacije o možnih stranskih, neprijetnih in včasih celo škodljivih učinkih ščita, če ni narejen pravilno. Ponavadi učijo samo kako se dela enoslojni ščit. Človek, ki se malo bolj spozna na črno magijo z lahkoto prebije tak ščit. Recimo najbolj znana metoda je, da se okoli sebe vizualizira svetleči zaščitni ovoj, ki je po obliki podoben jajcu. Če ni narejen pravilno, potem do človeka ne more ne dobra in ne slaba energija. To je podobno, kot če bi človeka postavili v neko zaprto komoro. Ko bi mu ščasoma začelo primanjkovati kisika, bi bilo samo še slabše. Podobno je tudi pri ščitih, če se jih ne programira pravilno. 
 
Če oseba nosi energijsko zaščito, istočasno pa prihajajo na površje še kakšni podzavestni vzorci, se znajo pa stvari še bolj zakomplicirati. Lahko se pojavi občutek kot da nekaj udarja od zunaj in od znotraj...Pri energijskih zaščitah se negativnost ali nefizična bitja ponavadi prilepijo na zaščite. Zato je treba zelo paziti kako se zaščite deaktivira in kaj se s to negativnostjo ali nefizičnimi bitji naredi. Pri teh stvareh ljudje delajo zelo hude napake...Zato malo pazljivosti nikoli ne škoduje.
 
 
 
Primeri preproste energijske zaščite- Phyllis Krystal

 1. ZAŠČITA S SVETLOBNIM VALJEM
 2. Ta simbol služi kot začasna zaščita od zunanjih vplivov, dokler posameznik ne uspe odkriti vzroka svoje preobčutljivosti ali velike ranljivosti.
 3. Zamislite si ali vizualizirajte, kako stojite ali sedite, okoli vas pa je na zemlji krog zlate svetlobe.
 4. Predstavljajte si, da povlečete to svetlobo navzgor okoli sebe, dokler ne naredite valja, ki se razteza od vaših stopal tako visoko, kolikor je potrebno, da se počutite zaščiteni.
 5. Če se še vedno ne počutite varni, si predstavljajte, da na vrh valja, ki se razteza nad vašo glavo, postavite pokrov ali čep.
 6. Zamislite si sebe, kako ste zaščiteni znotraj valja zlate svetlobe.

 

 1. ZAŠČITA PRED ZUNANJIM NAPADOM Z ŽOGO ZA NA PLAŽO
 2. Če čutite, da vam preti fizični, verbalni, čustveni ali psihični napad ali ste pod kakšno prisilo, vam žoga za na plažo daje začasno zaščito.
 3. Zamislite si, vizualizirajte ali si predstavljajte veliko žogo za na plažo mavričnih barv, narejeno iz trde gume. Ste v njej, varni in obkroženi z zlato svetlobo.
 4. Karkoli negativnega, usmerjenega proti vam, se bo odbilo od trde gumijaste površine in se kot bumerang vrnilo k onemu, ki vam je negativnost poslal. Za to osebo bo to hitra karma, ker jo bo zadelo tisto, s čimer je želela zadeti vas.
 5. Ta simbol pomaga, tudi če želimo zaščititi avto v nevarni okolici, in v drugih situacijah, ko je potrebna zaščita pred kakršnimkoli napadom. Vsakdo lahko uporablja ta simbol na različne načine.

 

    

Za normalne razmere je dovolj močan enoslojni ščit. Če imamo opravka z ljudmi, ki se ukvarjajo s črno magijo ali pa kakšnimi res hudimi (negativnimi) astralnimi bitji, potem pa pridejo bolj v poštev večslojni ščiti, kjer se vsak sloj še posebej programira. Po možnosti se okrepi še s kakšnimi svetimi besedami, mantrami, simboli. Recimo enoslojni ščit okrepljen s preprostimi mantrami je lahko enako učinkovit kot trislojni navadni. Če pa se uporabijo prav specifične svete mantre ali svete besede, potem je pa to zelo težko primerjati z običajnimi ščiti. Zato ker v igro stopijo še drugi dejavniki, ki so značilni za talismane in stvari, ki jih nekateri ljudje povezujejo z "angelom varuhom"...

Omeniti moram še tisto kar terapevti in ljudje, ki to izvajajo ne govorijo radi ali ne vejo in ki se meni zdi zelo pomembna informacija- noben ščit ne predstavlja 100% zaščite. Lahko zaščiti 99% ne pa 100%. In še v tem primeru bi moral biti ščit narejen s strani nekoga, ki je dobesedno živi Buda. Nekatere škodljive vplive se lahko nevtralizira za določen čas (lahko tudi več let ali desetletij), ampak to še ne pomeni, da je ščit tisti glavni dejavnik, ki to prepreči. V ozadju so ponavadi čisto druge stvari, ščiti so samo sredstvo oz. pripomočki.
 
Pri energijskih ščitih veljajo ista pravila in zakonitosti kot pri talismanih. Moč ščitov je odvisna od znanja, energijske in psihične sposobnosti oz. moči tistega, ki jo dela. Če povem malo metaforično, to je podobno kot pri fasadi ali strehi. Najprej je treba uporabiti kakovosten material in izolacijo. Na vsake toliko časa pa še malo obnavljati, popravljati in vzdrževati, da ne nastanejo luknje in ne začne zamakati...
 
Bistvo je, da so ščiti kratkotrajna in samo začasna rešitev. Dokler se človek notranje ne ojača, ozavesti vzroke zakaj do tega prihaja, reprogramira negativne podzavestne vzorce, programe v pozitivne, odplača karmični dolg, ipd. Če človek nima negativnega programa na katerega bi se prilepel negativni program z isto vibracijo iz okolice, potem se bo odbil od aure ali pa šel skozi določene plasti brez, da bi imel kakršenkoli učinek. Nekateri bi rekli, da določene negativne vibracije nimajo več učinka na človeku, ki vibrira na višji stopnji zavedanja.
 
Pri črni magiji, urokih, prekletstvih, karmičnih dolgovih, ipd. zaščite ne pomagajo kaj dosti. Lahko samo malce zmanjšajo vpliv in omilijo določene stvari...